måndag 27 augusti 2012

Spyderco Sharpmaker!

Rekommenderas starkt! Finns att köpa här: http://www.knivbutik.se/knivbrynen-knivslipning/307-spyderco-sharpmaker.html

15 kommentarer:

  1. Jädrar mannen, du är produktiv nu! Bra film, pedagogisk... Är lite sugen på systemet, går och värker som en äggsjuk höna :) På tal om något helt annat, är det någon mer än jag som är fruktansvärt trött på "signeringen" när man kommenterar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar tackar! Jag tar med sharpmakern i helgen! Tror inte man kan välja bort signeringen, det finns på alla bloggar jag besökt.

      Radera
  2. nu bara måste jag skaffa sharpmakern. men vad är det för speciellt med savarna egentligen? jag menar vad är det för skillnad mellan vanlig slipsten med grov och fin sida? nöts stavarna efter ett tag? systemet kostar ändå 800 spänn.

    jag hatar signeringen? går den att välja bort på något sätt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stavarna är det väl inget speciellt med, men det är den exakta vinkeln man får med hjälp av "plast-foten" som gör att du får en perfekt rakbladsvass vinkel på eggen. De medel-grova stavarna håller i många år medan de vita fina stavarna nästan aldrig slits ut. Du kan ha dom livet ut. Tycker att det är en bra investering. Det finns extra diamant-stavar som man kan köpa till extra ifall eggen är väldigt skadad. Signeringen går inte att välja bort vad jag vet tyvärr.

      Radera
    2. tack, ska nog köpa mig systemet såsmåningom. just nu använder jag vanlig slipsten och diamantbryne

      Radera
    3. Jag använder också vanligt bryne till vissa saker, bland annat yxan och macheten.

      Radera
  3. har sett en annan version av detta system. tror det hette Lansky. Halva priset ungefär. Bra film yngling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan slipa mer eggverktyg med sharpmakern. Den där lansky funkar ju bara med knivar. Sharpmakern är mer genomtänkt och beprövad.

      Radera
  4. Hej Anthon!

    Här kan du läsa mer om Lanskys olika system. http://lansky.com/index.php/precision-sharpening-kits/

    Med vänlig hälsning
    Per på Knivhuset

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just den som Magnus syftar på kan slipa plain edge och serrations. Sharpmakern kan slipa betydligt mer eggverktyg men är ju också dubbelt upp i prisklass.

      Radera
  5. Ser ut att vara en enkel och bra konstruktion som fungerar bra, jag kör själv med en kopia på apex-pro sharpmaker, 269kr på ebay, "etremt prisvärt" om ni frågar mig, se gärna svensk demo klipp på tuben sökord "Slipa kniv, Spyderco Sage1, på Svenska" Bra och tydlig film om systemet.

    SvaraRadera
  6. Varit sugen på en sån där länge, men man lär ju få en ny primär egg på allt man slipar? t.ex en mora med scandi grind efter man slipat med den där så får man väl en ny primär egg`? Inte för att det behöver innebära något negativt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns 30 och 40 grader att välja mellan. Men det är ju inget fel på det :)

      Radera
  7. Bra video, har också en spyderco som jag köpte på vassaknivar,
    det kostar ju några hundralappar men sedan har man ett skitbra slipningssystem för att hålla igång alla knivar. Hur lätt som helst!

    SvaraRadera